enAdFr
Agenda – Day 1 – Nextv Ad France

Nextv Ad France is part of Dataxis events.

This site is operated by a business or businesses owned by Dataxis SARL and all copyright resides with them. DATAXIS registered in France with number 423 163 385 RCS Paris France with registered office 10 rue Pergolese 75116 – Paris FRANCE

Dataxis

Nextv Ad France - Agenda Day 1 - Tuesday 23 November

09:15 - 09:20 CET | 5 Mins

Welcoming Address & Day Overview

09:20 - 09:50 CET | 30 Mins

One year after the launch addressable TV: Feedbacks from French operators & broadcasters

  • Specificities of the French TV industry & addressable TV deployed solutions
  • Uniformization of industry standards on a fragmented market
  • Revenue sharing between operators & broadcasters
  • Consent management framework on connected set-top-boxes
  • Technical challenges & solutions adopted

09:50 - 10:50 CET | 15 Mins

Break & Networking

10:05 - 10:35 CET | 30 Mins

Programmatic on TV: onboarding new advertisers on a digital ecosystem

  • Opportunities for smaller budgets, niche market advertisers, localized businesses
  • Segmented campaigns pricing & ROI
  • Dynamic creative optimization

10:35 - 10:50 CET | 15 Mins

Break & Networking

10:50 - 11:25 CET | 15 Mins

One on One session

11:25 - 11:40 CET | 15 Mins

Break & Networking

11:40 - 12:05 CET | 25 Mins

Audience measurement in the digital era

  • Viewership data collection & management 
  • Tracking viewing patterns on OTT players & digital platforms 
  • AI & machine learning usage for content identification

12:05 - 13:05 CET | 60 Mins

Break & Networking

13:05 - 13:45 CET | 40 Mins

A new era for ad campaigns’ performances measurement: how to upscale ad efficiency

  • Measuring viewability of ad spots connected screens
  • Upscaling granularity of audience metrics through third party data integration
  • Tracking viewers’ consumption through advertisers’ CRM onboarding
  • Technical solutions for kpis measuring & reporting

13:45 - 14:00 CET | 15 Mins

Break & Networking

14:00 - 14:25 CET | 25 Mins

One on One session

14:25 - 14:40 CET | 15 Mins

Break & Networking

14:40 - 15:20 CET | 40 Mins

Advanced ad strategies on OTT players: Opportunities of digital advertising

  • OTT players’ business models: AVOD, freemium, hybridization with TVOD/PVOD…
  • Commercial strategy: programmatic DSP vs direct ad sales
  • Ad insertion & UX optimization: CSAI vs SSAI
  • Brand safety on the big screen

15:20 - 15:25 CET | 5 Mins

Wrap Up And Vote Of Thanks